Rättighetspicknickar!

Vi träffas på olika platser i Göteborg 8 torsdagar under sommaren för att fika och prata om mänskliga rättigheter, människors egen berättelse med mera. Här delar vi med oss av kunskaper, stärker varandra och har roligt tillsammans.
De platser som vi besöker har närhet till toalett. Stolar och filtar kommer också finnas med.

Arrangör: Arvsfondsprojeket Att komma till sin rätt

 

NÄR: Torsdagar kl. 13.30 (21 juni -12 juli, samt 26 juli, 16 aug, 23 aug och 30 aug 2018

 

VAR: Se platser vid respektive datum i programmet nedan. För de som vill samlas vi vid Gyllenkroken (Garverigatan 2B, hållplats Svingeln)  kl. 13.00 och åker tillsammans. Vid regn sker träffarna på Gyllenkroken.  

 

Tillfällen i sommar:

  • 21 juni ”Att komma till sin rätt”. Presentation av programmet och av projektet Att komma till sin rätts arbete med mänskliga rättigheter. Den som vill kan komma mellan kl 12:00 och 13:00 och äta midsommarlunch på Gyllenkroken för 45 kr. Annars träffas vi kl 13:30 i konferensrummet på Gyllenkroken, Garverigatan 2b.

 

  • 28 juni. Eva Vargas, Härskartekniker med mera. Trädgårdsföreningen. Vi ses vid ingången mot Centralstationen kl 13:30.

 

  • 5 juli Fauzia Farrah, Hjärnkollsambassadör, berättar om hur det är att vara närstående och om att leva i två kulturer. Vi ses i konferensrummet på Gyllenkroken kl 13:30.

  • 12 juli Anna och Anna-Karin från Personligt ombud berättar om vad de kan hjälpa till med. Vi ses i konferensrummet på Gyllenkroken kl 13:30.

 

  • 26 juli Om valet. Varför är det viktigt att rösta? Hur går man till väga? m.m. Vi ses i konferensrummet på Gyllenkroken kl 13:30.

 

  • 16 augusti Sigrid Steen berättar om sitt liv som en högpresterande tjej som tidigt började må dåligt och insjuknade i anorexia. Efter det började en lång resa. Vi ses i konferensrummet på Gyllenkroken kl 13:30.

 

  • 23 augusti Jihad Eshmawi, Hjärnkollsambassadör föreläser om sina egna erfarenheter av att drabbas av – och återhämta sig från posttraumatiskt stressyndrom. Slottsskogen. Vi ses vid Linnéplatsens hållplats kl 13:30.

 

  • 30 augusti Anna Jacobsson och Emma Broberg från Avdelningen för mänskliga rättigheter VGR, pratar om grunderna i mänskliga rättigheter. Trädgårdsföreningen. Vi ses vid ingången mot Centralstationen kl. 13:30.

 

Om du inte har möjlighet att betala kollektivtrafik, kontakta enligt nedan i förväg så löser vi det. Det bjuds på fika vid alla tillfällen.

 

Kontakt: Agneta Persson, 0727–11 36 56, agneta@nsphig.se 

 

 

Utflykten är helt kostnadsfri och ingen anmälan i förväg krävs.

 

Varmt välkommen!

 

Rättighetspicknickar sommaren 2018 (pdf)

Läs mer om NSPHiG

 


◄ Tillbaka till kalendern