Tips på sommaraktiviteter!

 

Nedan hittar du blandade tips på sommaraktiviteter som uppmuntrar dig till att utforska staden med nya ögon. Det flesta aktiviteterna är kostnadsfria eller till en liten kostnad.

 

Hitta ut!
Med hittaut.nu kan du både få motion och ha roligt samtidigt. Genom en karta med checkpoints i olika svårighetsgrad upptäcker du nya platser i din omgivning. Vid varje checkpoint finns en stolpe med en bokstavskod som du registrerar på Hitta uts hemsida. Du kan jämföra dig med andra deltagare eller vara med i utlottning av priser. Hitta ut är helt gratis och passar alla åldrar!

Löpträna gratis!
En dag i veckan kan du gå på gratis löpträningspass i Slottsskogen. Instruktörer finns på plats. Du kan välja mellan nybörjarpass, intervallträning, tung backträning och att träna löpteknik. Alla kan delta oavsett konditionsnivå! Löpträningen arrangeras av Göteborg Running Club och information om tid och plats finns på deras Facebooksida  


Träna på utomhusgym
Träna gratis och när som helst på något av stades utomhusgym. Bredvid varje station finns instruktioner för hur du kan göra olika övningar samt att du kan kika på instruktionsfilmerna här. Utegymmen finns på flera olika platser i staden bland annat Dalens utegym vid Slottsskogsvallen, här finns även visningar av gymmet med instruktör under hela juni-månad. Läs mer om Göteborgs utomhusgym här.


Gratis utomhusträning i grupp
 
Idrott & förenings anläggningar erbjuder flera gruppträningspass utomhus! Passen är gratis för alla och du behöver inte boka din plats. Tänk på att hålla avstånd och bara träna om du är frisk! Läs mer om vilka pass som sker under sommaren. 


Guidade vandringar
Västkuststiftelsen arrangerar flera guidade vandringar med olika teman. Föranmälan krävs på alla vandringarna men kostar inget. Läs mer här.


Ut & Njut 
Berg, hav, skog och sjö för att inte tala om unika dalgångar och böljande åkerlandskap – allt finns i Göteborg och det tillhör alla. Park- och naturfövaltningen har tagit fram en guide till 23 naturområden och parker för dig som vill upptäcka Göteborgs naturskatter! Hela guiden hittar du här.


Streama konserter
Många konerter har blivit inställda, men en del går att streama från GöteborgsOperan eller Göteborgs Konserthus bland annat. Se Göteborgs evenemangskalender för att se aktuella konserter under sommaren.

 

Spela frisbeegolf
Frisbeegolf fungerar som vanlig golf fast du använder en frisbee istället.Ta med egen frisbee eller låna en på plats. Banor finns på flera platser i Göteborg. Vissa är gratis medan en del tar ut en avgift på cirka 25 kronor. Läs mer om frisbeegolf och hitta banor här


Spela äventyrsgolf på Heden
Mitt i hjärtat av Göteborg, närmare bestämt på Heden, kan du för en billig peng spela äventyrsgolf. 

Läs mer om äventyrsgolfen här


Upptäck Göteborgs grönområden
I Göteborg finns massor av grönområden! Klicka på länken nedan för att komma till en lista med parker och naturområden i staden.

Parker i Centrum och Majorna-Linné

Naturområden i Göteborg

Naturstigen vid Naturhistoriska museet 
En kort slinga, cirka 200 meter utomhus på kullen intill museibyggnaden i Slottsskogen. Slingan består av åtta utmärkta platser och på varje plats finns fakta om Slottsskogens natur och ett litet uppdrag du kan utföra. Eftersom naturstigen är utomhus är den öppen att gå alla dagar i veckan, dygnet runt. Texten på skyltarna är på svenska och engelska. Läs mer här.

 

Gå på muséum
Det finns många muséum i Göteborg och flera är gratis om du är under 25 år. Är du äldre än 25 kan du köpa en årsbiljett för 100 kronor som gäller på Göteborgs KonstmuseumGöteborgs Stadsmuseum och Röhsska Museet under ett kalenderår. Världskulturmuseet och Göteborgs Naturhistoriska Museum är fri entré till!


go:teborg
På go:teborgs webbsida samlas all information om vad som händer i Göteborg. Kika gärna i deras cityguide där du hittar tips om allt från parker och grönområden till muséer och andra sevärdheter.

go:teborgs webbsida

Göteborg Cityguide

Sommarlovsaktiviteter för barn och unga
På Göteborgs Stads webbsida och kalendarie hittar du alla sommarlovsaktiviteter för barn och unga.
goteborg.se/sommarlov

 

Trevlig sommar önskar Hälsolots!