Tips på sommaraktiviteter

Hälsolots aktiviteter är slut för terminen och fram tills starten i början av september lotsar vi till andra aktörers verksamheter och aktiviteter. Nedan hittar du tips på olika aktiviteter som sker under sommaren! Klicka på den gröna rubriken för att läsa mer om respektive aktvitet.

 

Sommaryoga med Friskis&Svettis i Trädgårdsföreningen

QiGong med Friskis&Svettis i Trädgårdsföreningen

Sommarträning med Friskis&Svettis i Trädgårdsföreningen

Stabilitet & Styrka med Hälsoteket Örgryte-Härlanda

Lugn och ro - mjuk aktivitet med fokus inåt med Hälsoteket Örgryte-Härlanda

Promenad och enkel träning utomhus med Hälsoteket Örgryte-Härlanda

Bålstabilitet med Hälsoteket i Väster

Utegympa i Positivparken med Hälsoteket i Väster

Promenad med eller utan stavar med Hälsoteket i Väster

Rättighetspicknickar med Arvsfondsprojektet Att komma till sin rätt

 

 Övriga tips:

  • Botaniskas app – tre guidade promenader att lyssna till i din mobil. Välj mellan promenaderna: Botaniska runt, Hälsostigen samt Vandra i det vilda. Hälsostigen är framtagen av Grön Rehab och är anpassad för personer med stressrelaterad ohälsa. Mindfulness och andningsövningar finns inbakade i appen där du lätt kan pausa och välja vart du vill gå enligt kartan som också finns i den kostnadsfria appen.

 

  • Hitta ut.nu – app med karta och checkpoints runt om i staden. Välj karta utifrån det område du vill upptäcka. Ett bra sätt att lära sig hur allt fungerar är att först se filmen nedan eller läs mer på webbsidan om Hitta ut. Vissa checkpoints är enkla och lätt att ta sig till – andra är lite svårare och kräver lite mer tid och kondition.

 

  • Sommarunderhållningen bjuder på gemenskap och kulturupplevelser under årets ljusaste månader. Och det är fri entré till allt!